OREN UITPLUKKEN

 

Het uitplukken van oren behoord niet meer tot de taken van een trimmer. Sinds een aantal jaar wordt dit, indien nodig, gedaan door de dierenarts. Zij beschikken over de kennis en apparatuur om bij oorklachten dieper in het oor te kijken en te controleren op eventuele ontstekingen of parasieten.

 

De mening over het uitplukken van de oren is sinds een aantal jaar sterk veranderd en wordt niet meer standaard uitgevoerd.

 

Uitleg van dierenarts Kelly van Amersfoort:

Het plukken van haren uit de oren kan een ontsteking veroorzaken. Haren in de gehoorgang zijn sowieso géén oorzaak van een oorontsteking dus in principe hoeven deze haren niet uitgeplukt te worden. Routinematig plukken wordt zelfs door dermatologen afgeraden.

 

Advies van dierenarts Kelly van Amersfoort:

·       Heeft uw hond vaker een oorontsteking dan is het verstandig de onderliggende oorzaak te achterhalen. Hangende oren, zwemmen en haren in de gehoorgang zijn géén oorzaak van een ontsteking.

·        Heeft uw hond na het plukken een oorontsteking gekregen overleg dan met de trimmer om de haren op een andere manier te verwijderen. Soms is het beter ze gewoon te laten zitten.

 

Werkwijze Trimsalon De Jordaan

·        De haren in de oren worden netjes kort geknipt.

·        Vieze oren worden indien nodig schoongemaakt met een speciale oor reiniger.

·        Indien er geen water in de oren mag komen worden deze in bad afgesloten met vette watten.

       Vergeet dit niet door te geven.

 

 

Trimsalon De Jordaan 01-2020 met dank aan Kelly van Amersfoort, dierenarts en beheerder van

 

Huidadvies voor Dieren (Facebook)